[vc_row][vc_column][vc_wp_text]

40 İstanbul Maratonu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği, Dünya’nın en büyük organizasyonlarından Vodafone 40. İstanbul Maratonu düzenlendi.
Yurtdışında “Charity Run” olarak bilinen kolektif yardımseverlik koşusu kavramını Türkiye’de tanıtmak ve yaygınlaştırmak için Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin desteği ile birlikte 2008 yılında Adım Adım Oluşumu kuruldu.
TOFD, 2006 yılından bugüne yardımseverlik koşularında bağışçı ve koşucular sayesinde, Türkiye’nin 81 ilinde hareket özgürlüğüne ihtiyaç duyan 2 bin 79 kişiyi akülü tekerlekli sandalye ile buluşturdu.
11 Kasım İstanbul Maratonu öncesinde 8-9-10 Kasım tarihleri arasında Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde Maraton ve Spor Fuarı düzenlendi. Fuar alanında Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ile birlikte birçok STK yer aldı ve geç kayıtlar burada tamamlandı.

Maratonda 42, 21, 15, 10 ve 8 km’lik parkurlarda koşucular ter döktü. TOFD, 27 tekerlekli sandalyeli koşucu ve 150 itici gücü ile 15 km’lik parkuru büyük bir coşku ile tamamladı.
Maratonda toplamda 700 kişi ise TOFD için koştu. İtici Güçlerimiz arasında ünlü isimler de yer aldı. Yunus Günce, Anıl Karakurt ve Sema Aydemir, Genel Başkan Yardımcımız Semra Çetinkaya ile beraber 15K’yı tamamladı. Yaşam Koçu Ece Vahapoğlu ise Kaliforniya Cevizi ile birlikte TOFD için koştu. “Modanisa” tesettür giyim sitesi ile birlikte atlet Merve Aydın, halk koşusunda TOFD için yer aldı.
Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği için “Yol Arkadaşım Olur Musun” projesine destek veren 440 kişi bağış toplamaya devam ediyor.
Akülü sandalye bekleyen on binlerce kişi, 26 Kasım’a kadar devam edecek bağışlar sayesinde özgürlüğe adım atacak. 8 Aralık Cumartesi günü TOFD Genel Merkezi’nde düzenlenecek dağıtım töreninde bağışçılarla ihtiyaç sahipleri bir araya gelecek. Adım Adım’da toplanan bağışlarla akülü sandalyeler sahiplerine teslim edilecek.[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]