[vc_row][vc_column][vc_wp_text]

Benimle Çıkar Mısın 1 Hafta Hülya Füsun

Merhaba Arkadaşlar,
Geçtiğimiz hafta sonu TOFD Gönüllüsü Hülya arkadaşım ile birlikte “Benimle Çıkar mısın?” projesinin pilot uygulamasını yaptık.
Yaşadığım  tecrübe ve duygularımı kelimelerle ifade etmem gerçekten imkansız, inanılmaz bir deneyim ve harika bir gündü.
Merak edenler  için, fotoğrafların bir kısmını Facebook sayfamda paylaştım.
Esranur ve Ebrar kardeşlerimizin heyecan ve mutlulukları ise görülmeye değerdi.
Bu mutluluğu sizlerle birlikte yaşamayı bekleyen yüzlerce özel kardeşimiz var.
Haydi siz de bu mutluluğun bir parçası olun.
Esranur kardeşimize tatlım dedik, bize verdiği cevap:
“Bana tatlım diyen ağzına kurban olayım.”
Fazla söze gerek yok,
Sevgiyle ,
Füsun B.


“Benimle Çıkar mısın ?” Projesi’nin ilk ekibi olarak Adım Adım(AA) Ailesini seçmiş olmanızdan dolayı öncelikle teşekkür ederim.

AA’nın TOFD gönüllüsü olarak hizmet veren Sevgili F. ile birlikte geçen hafta cumartesi günü Dernek Merkezi’nde yaptığımız toplantının ertesi günü projenin bir parçası olmak bizim için güzel bir sürpriz oldu. Toplantı sonrası, minik Ebrar ve Esra C. ile yaptığımız oyunlu tanışma çok eğlenceliydi. Bu yöntem hem bizim ve hem de çocukların ve ailelerin heyecanı ve stresini azalttı ve bir süre sonra da yok etti. Uzmanlar ile yol almanın ne kadar da faydalı olduğunu bir kez daha anlamış oldum.

Ertesi günü için başlangıçta ayrı programlar yapalım diye düşünmüştük ancak Ebrar’ın anne olarak hitap ettiği babaannesi Şerife Hanım’ın biraz tedirgin olduğunu hissederek bizim de Füsun’larla birlikte olmamızı ister misiniz diye sorduğumda sevinçle “iyi olur hem sohbet ederiz anneleri ile ” cevabını alınca Füsun’u aramaya karar verdim. Ancak Füsun benden önce davranıp aradı ve programlarını paylaştı. Ben de Ebrar’ın oturduğu semtin denizden oldukça uzak olduğunu düşünerek boğazda bir yerlerde olmamızın onu mutlu edeceğini düşündüm ve Emirgan’da deniz kenarında bir mekanda kahvaltı yapmak üzere sözleştik.

Sabah onları evlerinden alıp Emirgan’a gelirken Ebrar, Kuruçeşme’de çocuk parkını görünce, “Abla beni de getirir misin buraya?” diyince program hemen tamamlandı  Güzel bir kahvaltının ardından Kuruçeşme’ye geldik ve çocuklarla parka indik. Parkın içinde bulunan salıncak, kaydırak, tahterevalli, eşek gibi çeşitli oyuncaklarda kahkahalarla gülerek eğlendik. Şerife Hanım ve Ebrar’ı birlikte eşeğe bindirmek çok eğlenceliydi. Güvercinlere yem verdik. Ne kadar mutlu olduklarını anlatmak inanın çok zor. Ebrar’ım “Abla bizim evin orda da küçük parkımız var ama hep Suriyeli çocuklar salıncaklara biniyor, bana sıra gelmiyor ” diyince parka gelmenin ne kadar da doğru bir seçim olduğundan emin oldum. Park eğlencemizden sonra bir süre yürüyüş yaptık ve ben Ebrar’ı aniden sandalye ile hafif koşturmaya başladım. Ebrar’cım o anda rüzgarı yüzünde hissedip gözlerini kapatarak “Abla daha hızlı koşalım daha hızlı koşalım” derken benim de gözyaşlarım boğazımda düğümlendi.
Bir süre açık havada denizi seyredip sohbet ettik. Anneler de açık havada bulunmaktan çok memnun oldular. Sonrasında kahve-çay arası yapıp çocuklara minik boyama kitabı ve istedikleri çilekli sakızdan alarak evlerine dönmek üzere 14.30 gibi yola koyulduk. Dönüş sırasında Ebrar ile birlikte şarkı söyledik, sohbet ettik. Yine görüşeceğimizi, onu arayacağımı söyledim. Ne kadar sevindi bilemezsiniz. Beni yazın yaptıkları pikniklerine davet etti ben de kabul ettim
Bugün merhaba demek için Ebrar’ı aradım ama evde yoklardı o nedenle görüşemedik. Bundan sonrası için nasıl bir iletişim kurmamız gerektiği konusunda sizin yönlendirmenizi bekliyorum.

Facebook’da bir kısım fotoğrafları yükledim ama daha çok fazlası telefonumda kayıtlı onları da gönderebilirim ihtiyaç olursa.
Bu projenizin artarak devam etmesini diliyorum. Minik yüreklere dokunmak her şeye değer. İnanıyorum ki bu dünyayı sevgi kurtaracak.
Ben de hepinizi sevgiyle kucaklıyorum, öpüyorum.
Sevgiyle kalın,
Hülya K.[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”4433,4434,4435″ img_size=”350×200″][/vc_column][/vc_row]