[vc_row][vc_column][vc_wp_text]

Benimle Çıkar Mısın 27 Hafta

Öncelikle çocuğun isteği üzerine Oyuncak Müzesi’ne gittik. Oyuncak Müzesi çocuklar için çok ilgi çekici ve güzel bir yer. Sunay Akın’la karşılaşmamız ve bizimle ilgilenmesi, kızımıza tavsiyeler vermesi günün en özel anlarındandı. Ancak binanın eski ve inşaata izin verilmemesi nedeniyle asansör yoktu. Merdivenlerden çıkmak zorunda kaldık. Maalesef çocuklar için çok güzel bir yer olmasına rağmen engelli arkadaşlarımız için ziyareti biraz zor bir müze. Yemek yediğimiz yer ise sahilde bir restauranttı, giriş ve çıkışlarda rampa vardı ve kolay hareket edebilmemizi sağladı. Sunay Akın’la da bu konu üzerine konuştuk. Kendisi defalarca belediyeye asansör yapabilmek için izin başvuruları yapmasına rağmen izin alamamış. Kendisi de engelli arkadaşlarımızın müzesini kolayca ziyaret edebilmesini çok istiyor ve bu konudaki girişimlerinin belediye tarafından sonuçsuz kalmasından dolayı üzüntülerini dile getirdi. Oyuncak Müzesi’nin etrafındaki sokaklarda kaldırımlar uygundu, kolay hareket etmemizi sağladı.
Gezmiş olduğumuz çocuk çok pozitif, enerji dolu, neşeli biriydi. Çok keyifli vakit geçirdik. Keza annesiyle de iletişim konusunda hiçbir problem yaşamadık. Annesiyle bağları çok kuvvetli. Güzel bir diyalogları vardı. İkizi olduğundan bahsetti, ikiziyle çok yakın bir ilişkileri olduğunu ve birbirlerine çok bağlı olduklarını öğrendim. Aralarındaki bağın bu kadar kuvvetli olması beni etkiledi. Sanırım bu ilişkileri sayesinde çok mutlu ve başarılı bir çocuk. Olumsuz açıdan ise İstanbul’un engelli arkadaşlarımız için uygun olmayan tarafları diyebilirim.
Projeyi 3 açıdan çok başarılı buluyorum. İlk olarak çocuk için küçük de olsa sosyalleşme ve hayata karışma fırsatı. İkincisi benim açımdan güzel bir deneyim, onların hayatını, yaşadıkları zorlukları birebir anlama fırsatı Üçüncüsü ise toplumsal açıdan ise güzel bir farkındalık. Sonuç itibariyle arkadaşımızın farklı ve mutlu bir gün geçirmesini sağlayabilmekti. Ve hedefe ulaştığımızı düşünüyorum.[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”4549″ img_size=”350×200″][/vc_column][/vc_row]