[vc_row][vc_column][vc_wp_text]

Benimle Çıkar Mısın 4 Hafta Rojbin Babalıtaş

 

Rahmi Koç Müzesi, Galleria AVM

Ziyaret edilen yerlerin engelliye uygunluk durumu nedir?

İkisinde de tekerlekli araba platformu vardı. O yüzden ‘arabadan indikten-bindikten’ sonra bir sorun çıkmadı.

Ziyaret ettiğiniz yerlerle ilgili varsa sorunlar ve öneriler:Müzede herhangi bir sorun yaşanmadı. İçeride ve dışarıda olmak üzere güvenlik personeli bizimle ilgilendi. Ama Galleria’da gittiğimiz restaurantta beklentimin altında ilgiyle karşılaştım. Bu tür projelerde gidilen yerlerdeki personelin engelli çocukla olan iletişimlerinde daha fazla özenli olmaları gerektiği kanısındayım.

Engelli aracıyla ulaşımda bir sorun yaşadınız mı?

En temel sorunumuz çocuğun ulaşımıydı. Arabadan inme ve bindirme hem çocuğu hem ailesini çok mağdur etti. Bu da çocuğun hevesinin kaçmasına neden oluyordu. Bu gibi özel durumda dernek ona göre bir çözüm bulmalı.

Engelli   çocuğumuz  ile diyalogda bir sorun yaşandı mı?

Hayır yaşanmadı. İletişimiz halada devam ediyor.

Refakatçi  ile  diyalogda bir sorun yaşandı mı?

Hayır herhangi bir olumsuz durum olmadı. Aileyle samimi ilişkiler kurduk.

Günün değerlendirmesini yaparsak sizi en etkileyen durum ne?

Oktay ve ailesinin ilk defa bir restaurantta yemek yediklerini öğrendim. Bu durum beni çok etkiledi. Hepimiz için olağan olan bir durumun Oktay ve ailesi için ne kadar sıra dışı olduğunun farkına  vardım.

Projeyi değerlendirirsek projenin devamlılığı için görüş ve önerileriniz ne?

Bir projenin temelini plan ve program oluşturur. Gönüllüye bir gün önceden çocuğun bilgileri verilmelidir ki gönüllü o gün için bir program oluştursun. Çocuk ve ailesine telefon edilip fikirleri alınmalıdır. Gidilecek yerler önceden ayarlanılmalı, düzenlemeler yapılmalı, çocuğa uygun olup olmadığı öğrenilmelidir. Bu çocuğa daha çok vakit ayrılmasını da sağlar.Bu projeye destek verebilecek kişilerin sadece araç sahipleri olduğunu görüyorum. Gönüllü olmak isteyip aracı olmayan, kullanamayan çok insan olabilir. Bunun içinde bir çözüm olmalı. Araçsız olabilecek bir çözüm üretilebilir, dernek yada çalışanlarının araçlarıyla bir düzenleme yapılabilir.

Saygılarımla;

Rojbin B.[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”4453″ img_size=”350×200″][/vc_column][/vc_row]