[vc_row][vc_column][vc_wp_text]

E-Nikah Üzerinden ‘Bizimle Ol’

Düğün sezonunun açılmasıyla beraber sosyal sorumluluk projelerinde yer almayı kendilerine görev edinmiş olan Sinegül ve Mert BAŞAR çifti geçtiğimiz günlerde Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleşen merasim ile dünya evine girdiler.

Uzakta oturan veya çeşitli sebeplerden dolayı katılım gösteremeyecek olan akraba ve konukların para ya da takı takmak yerine sistem üzerinden bağış yapabilmesi amaçlanıyor. BAŞAR çifti de Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’ne nikahlarını bağışlayarak ilk adımı atmış oldu. Ayrıca bağışlar öncesi ve sonrasında da belirtilen süre zarfında devamlılığı sağlanabilmekte.

Düğün veya nikah hazırlığında olan diğer insanlarında kullanabileceği bu platformun bir diğer amacı da evlilik sürecinin online dünyaya adapte olmasına yardımcı olmak. Dikkat çekmeyi başaran bu sistem, evlilik kutlaması olarak düşünülebileceği gibi, engelli bireyler için de bir umut ışığı niteliğinde. Bağış kampanyası düzenleyen çiftlerin, evliliğe yaklaşımını anlamlı bulan ve bu yaklaşımın daha fazla kitleye yayılması gerektiğini düşünerek destek olmak isteyen herkes projeye destek verebilir.

BAŞAR çiftinin nikahına bizzat katılamayan herkes Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin (TOFD) için açmış olduğu yardım sayfası “BİZİMLE OL” üzerinden 50, 100, 200, 500 seçenekleri üzerinden bağış yaparak e-nikah etkinliğine katılabilirsiniz. Yapılan bağışların tamamı omurilik felçli bireylere akülü sandalye alımı için kullanılacak olup, her günün sonunda toplanan bağış miktarı sayfalarında yayınlanacak.

BAŞAR çifti, “TOFD’ye 2 akülü tekerlekli sandalye bağışı bizden gerisi sizden” diyerek toplamda 8 akülü sandalyeyi 30 Ağustos Zafer Bayramı’na kadar tamamlayıp, nikahım.com sitesi üzerinden yayınlayarak canlı yayın ile sahiplerine ulaştırmayı hedefliyor.[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]