[vc_row][vc_column][vc_wp_text]

‘İstanbul Kazan Biz Kepçe!’

 

İstanbul’u ilk kez gezme ve görme imkanı bulan engelliler 4 gün boyunca İBB Florya Engelliler Yaz Kampı’nda konuk edildi. Etkinliğe katılan engelli bireyler, oldukça mutlu olduklarını ifade ederek, “İstanbul kazan biz kepçeyiz. İstanbul’u görmekten çok mutluyuz. Etkinliği düzenleyen TOFD ve İBB’ye çok teşekkür ederiz.” dedi

Engellilik konusunda sosyal farkındalığı arttırmak için gerçekleştirilen proje; sosyal bütünleşmenin ve bir beraberlik kültürünün oluşması amaçlandı.

Proje kapsamında İBB Engelliler Kampı’nda düzenlenen proje tanıtım toplantısına Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Ramazan Baş,  İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Engelliler Müdürü (İSEM) Yeliz Yıldız Kökenek, İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik ve projeye destek veren destekçi kurumlardan birçok temsilci katıldı. İSEM Müdürü Yeliz Yıldız Kökenek, etkinlikte yapmış olduğu konuşmada İBB Engelliler Müdürlüğü olarak bütün engel gruplarına hizmet ettiklerini belirtti. İstanbul’da yaşayan her engelli bireye ulaşmayı amaçladıklarını kaydeden Kökenek; “İstihdamdan eğitime, sağlıktan erişilebilirliğe sosyal yaşamı çok yönlü destekleyen hizmetleri engelli bireylere ulaştırıyoruz” dedi.

Baş: ‘Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’a teşekkür ederiz.’

 

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Ramazan Baş yapmış olduğu konuşmada;  “81 İl, 81 İlk İstanbul’da Projesi’yle bugün Türkiye’yi burada bir arada görmek nasip oldu. Bu organizasyonlarla bir araya gelerek ortak sorunlara çözüm üretmek için çalışıyoruz. Günümüzde engelliliğe dair çok büyük değişimler yaşandı. Öncelikle bu değişime en çok katkı sağlayan ve bu dönüşüme öncülük eden Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’a çok teşekkür ederiz” dedi.

Projeye ulaşım konusunda destek veren İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik ise projeye destek olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, projenin devamını dilediğini söyledi.

Büyük mutluluk duydum

Geçirdiği bir trafik kazası sonucu omurilik felçli olan Onur Yiğit, etkinlikle ilgili düşüncelerini şöyle paylaştı: “Projeye Çanakkale’den katılıyorum. İstanbul kazan biz kepçeyiz. İstanbul’u görmekten çok mutluyuz. Burada olmaktan, İstanbul’u gezmekten büyük bir mutluluk duyuyorum” Antalya’dan misafir olan Serkan Erenol ise; “ilk defa bulunduğum ilçeden mahallemden uzun süreli dışarı çıktım. İstanbul’dayım ve İstanbul’u gezmek çok güzel.” Etkinliğe Trabzon’dan katılan Hava Özlem Öldür de “Benim gibi olan arkadaşlarla bir arada olmak, sohbet etmek, beraber vakit geçirmek, İstanbul’u tanımak çok güzel” diye konuştu.[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]