[vc_row][vc_column][vc_wp_text]

ÖZGÜRLÜĞE DALIŞ

 

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2014 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklediği ‘Sualtında Özgürlük Projesi’ ile 20 ortopedik engelli genç Bodrum’da dalış ve sualtı fotoğrafçılığı eğitimi alıyor.

 

Omurilik Felçlileri Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (OFSKD) koordinatörlüğünde ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ortaklığında düzenlenen ‘Sualtında Özgürlük Projesi’ kapsamında 20 ortopedik engelli genç, sualtı dalış eğitimleri için Bodrum’a gitti. 30 Mayıs’ta başlayan proje kapsamında, Şişli Sualtı Dalış Kulübü dalıcıları ile birlikte ön eğitimlerin ardından dalış teknesiyle açılan gençler, Kaçakçı, Kurt Burnu, Paçoz koylarında dalışlar yaptı. 20 kişilik dalış ekibi ve dernek temsilcilerinin katılımıyla Bitez Limanı’ndan açılan, yaşları 18-29 arasında değişen engelli gençler keyifli bir gün geçirdi.

Ortopedik engelli gençlere bilgi, beceri, yaratıcılık ve girişimcilik kapasitelerinin geliştirilmesi için sualtı dalışı eğitiminin yanı sıra sualtı fotoğrafçılığı eğitimleri de verildi. Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Uluslar arası İlişkiler Sorumlusu ve Proje Koordinatörü Burak Keskin, “5 ay önce projemiz Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edildi. 20 ortopedik engelli arkadaşımıza 5 gün süren eğitimin ardından havuzda eğitim dalışları yaptırıldı. Hedefimiz, hepsini sağlıklarının el verdiği sürece 18 metreye indirebilmek. Onların sualtı dünyasını keşfettiklerini ve engellerini bir süre olsun geride bırakıp sualtındaki özgürlüğü yaşamalarını görmek bizleri de mutlu ediyor” dedi.

https://www.youtube.com/watch?v=AYPjrnXJAyQ[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”4400,4401″ img_size=”350×200″][/vc_column][/vc_row]