[vc_row][vc_column][vc_wp_text]

TOFD 61 Engelliyi Özgürlüğüne Kavuşturdu

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) olarak, 4 Mart Pazar günü Antalya’da düzenlenen Runatolia koşusunda 5’i tekerlekli sandalyeli koşucu olmak üzere toplamda 155 koşucumuzla 10 kilometrelik parkuru tamamladık. 251.775 TL bağış toplayarak, 61 adet akülü tekerlekli sandalye alıp, ihtiyaç sahibi engelli bireylerin özgürlüğe kavuşmasını sağladık.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) olarak Türkiye genelinde 81 ilde 2024 adet akülü tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Böylece engelli bireyler özgürce hareket etmenin yanında sosyal hayatın içine de katılmaya başladı. Günümüzde halen binlerce omurilik felçlisi özgürlüğüne kavuşmak için akülü tekerlekli sandalye beklemeye devam ediyor. Bu nedenle, Adım Adım oluşumu ile birlikte 4 Mart Pazar günü Antalya’da düzenlenen Runatolia koşusunda 10 Km parkurda, 5’i tekerlekli sandalyeli koşucu olmak üzere toplamda 155 koşucumuzla 10 kilometre koştuk.

1.482 bağışçımızın yaptığı bağış çağrılarıyla toplamda 251.775 TL bağış toplandı. Şimdi sıra ayak izlerimizi görmeye geldi. Elde edilen bağışlarla 61 akülü tekerlekli sandalye alındı.
Dağıtım töreni ise 31 Mart Cumartesi günü TOFD Genel Merkez’de düzenlendi.

 

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği hakkında

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD), 1998 yılında omurilik felçlilerinin tıbbî, meslekî, ekonomik, sosyal sorunlarının çözümü ve yeni omurilik felçlilerinin oluşmaması için hizmet vermek amacıyla kuruldu. Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği kurulduğu yılından bugüne; öncelikle omurilik felçlileri olmak üzere tüm ortopedik engellilerin tıbbi, mesleki, ekonomik ve sosyal sorunlarının çözümlerine yönelik ulusal ve uluslararası alanlarda çalışmalar yürütüyor. TOFD, engellilerin sosyal yaşama tam ve etkin katılımı amacıyla çok sayıda projeyi başlattı ve sonuçlandırdı. Derneğin birincil hedeflerinden biri, yeni oluşabilecek kalıcı sakatlıkların önlenmesi ve toplumun bu alanda bilgilenmesini sağlamak. 2.100’ün üzerinde üyesi bulunan dernek, 1350’nin üzerindeki üyesi çeşitli seviyelerde omurilik felçlisi.

 

https://www.youtube.com/watch?v=MC1PWEY-Azk&t=1s[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”4627,4628″ img_size=”350×200″][/vc_column][/vc_row]