[vc_row][vc_column][vc_wp_text]

TOFD Bir Ilke Daha Imza Attı

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD), Sivil Toplum Destek Vakfı işbirliğiyle kentlerdeki mimari yapıların ve uygulamaların engellilere uygun şekilde tasarlanması konulu ‘erişebilirim sempozyumu’ üniversite, belediye ve sivil toplum yetkililerinin katılımıyla 26 Ocak 2018 tarihinde gerçekleştirdi. Sempozyuma konuşmacı olarak Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sema Ergönül, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. A. Selami Çifter, Rumeli Ünv. Öğr. Üyesi Prof. Dr. Oğuz Özyaral, Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Arş. Gör. Aylin Aynamimar ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Şenay Çabuk katıldı.

TOFD genel merkezde düzenlenen sempozyumun açılış konuşmasını TOFD Genel Başkanı Ramazan Baş, yaptı. Yaşam alanlarının engellerle dolu olduğunun farkına vardıktan sonra bu yönde bir çalışma yapma ihtiyacı doğduğunu söyleyen Baş, engellilerin kentlerdeki erişebilirlik sorununun çok önemli bir noktaya geldiğini kaydederek: “Yıllar sonra yapılan tüm bu çalışmalarla erişebilirliğin ne kadar da önemli olduğunu herkese fark ettirmeye çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

Ramazan Baş: Türkiye’nin Her Yerinden Erişebilir Bir Platform Olacağız

Sempozyumun engellilerin yaşam alanlarının kısıtlanmasının önüne geçilmesi için önemli işlev göreceğine inandığını belirten Baş: “Bu çalışmanın sonunda kuracağımız platform, birçok akademisyenin, öğrencinin, özel ve kamuda çalışan herkesin yararlanacağı bir platform olacak. Türkiye’nin her yerinden erişebilir bir platform halini alacak” dedi.

Sema Ergönül: TOFD Sayesinde Toplumun Farkındalığı Artıyor

Sempozyuma katılan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sema Ergönül ise Türkiye’de engellilere yönelik farkındalığın az olduğunu, TOFD gibi derneklerin çalışmaları sayesinde toplumda bu yönde bir çabanın giderek oluşmaya başladığını söyledi. Herkesin belirli bir yaşam kalitesine sahip olması gerektiğine dikkati çeken Sema Ergönül: “Üniversite olarak birçok şeyin tasarımla başladığını düşünerek, gerek öğrencilerimizle gerekse öğretim elemanlarımızla farkındalık oluşması, eğitim programları ile projelere katkı sağlanması adına TOFD ile her zaman birlikte çalışmaya hazırız” şeklinde konuştu.

https://www.youtube.com/watch?v=2dgdni7CfU8[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]