[vc_row][vc_column][vc_wp_text]

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği 17 Yaşında

 

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) 17. kuruluş yıldönümünü Yeşilköy Fener Park Restaurant ev sahipliğinde, çok sayıda davetlinin katılımıyla birlikte kutladı.

Ramazan ayı münasebetiyle iftar saatinde bir araya gelen davetliler için yemeğin ardından, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ‘nin kuruluş yılı olan 1998’den günümüze engellilerin sosyal yaşama tam ve etkin katılımı amacıyla yapılan çok sayıda proje ve etkinlikleri anlatan barkovizyon gösterisi sergilendi.

Geceye Bakırköy İlçe Kaymakamı Adem Öztürk, Bakırköy Belediyesi Meclis Üyeleri, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şafak Sahir Karamehmetoğlu, Psikolog Yazar Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, Uğur Kolejleri Genel Müdürü Haluk Koçak, İstanbul Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr.Fatma Nur Kesiktaş, Uğur Makine Yönetim Kurulu Başkanı Temel Kamiloğlu, Fener Park Restaurant Sahibi Yavuz Yeğenağaoğlu, TOFD Yönetim Kurulu ve çok sayıda dernek destekçisi katıldı.

Katılımcılara teşekkür ederek açılış konuşmasını yapan TOFD Genel Başkanı Ramazan Baş, derneğin kuruluş hikayesini ve gelişim sürecini anlatarak maddi ve manevi destek veren herkese teşekkür etti.  Başkan Yardımcısı Semra Çetinkaya ise gecenin sonunda paylaştığı hayat hikayesiyle davetlileri hem güldürdü, hem duygulandırdı. Geçirdiği trafik kazası sonucunda omurilik felçlisi olan Çetinkaya, o dönem yaşadıklarını, Ramazan Baş ve OFD ile tanıştıktan sonraki yaşamını paylaşarak tüm katılımcılara ve destekçilere “İyi ki varsınız” dedi.

Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu’nun da söz aldığı gecede, ‘Gerçek Özgürlük’ isimli son kitabında hayat hikayelerine yer verdiği Ramazan Baş ve Semra Çetinkaya’yı tanımaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederken, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin bir aile olduğunu ve bu aileye başarılarla dolu uzun yıllar dilediğini belirtti.

Gecede ayrıca sahne alan görme engelli Kerim-Selim Altınok Kardeşler yıldönümüne özel bir konser verdiler.

Gecenin sonunda destekçilerden Onur Market’in 17. Kuruluş yıldönümüne özel hazırlattığı pasta tüm dernek yönetim kurulu üyeleri ve çalışanlarınca kesilerek kutlama yapıldı.[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”4369,4370,4371,4372″ img_size=”350×200″][/vc_column][/vc_row]